Boek Hoogbegaafde volwassenen

Ik schreef mee aan het boek “Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in” (2017).Cover_Hoogbegaafde_Volwassenen

Blij en trots op het verschijnen van ons nieuwe boek op 11 maart 2017 : ‘Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in’. En inmiddels al een tweede druk!

Redactie Noks Nauta en Rianne van de Ven.

Auteurs: Irmgard Ballast, Anna Geburtig, Janet van Horssen, Noks Nauta, Rianne van de Ven, Ido van der Waal.

Hoogbegaafdheid is geen garantie op succes en veel hoogbegaafde volwassenen voelen zich vaak al hun hele leven ‘anders’. Je vermoedt wel dat je bijzondere gaven hebt, maar toch kun je worstelen met jezelf en met je omgeving. Je ervaart onbegrip op je werk, raakt regelmatig in conflict of hebt moeite met relaties. Als je er op volwassen leeftijd achter komt dat je hoogbegaafd bent, dan vallen veel puzzelstukjes op hun plaats en gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je beseft dat er meer mensen zoals jij zijn.

De zes auteurs zetten recente wetenschappelijke inzichten over hoogbegaafdheid op een rij en voegden daar waardevolle praktijkervaringen aan toe. Zo bundelden de redacteurs al deze deskundigheid in dit buitengewone boek.

Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in besteedt ruim aandacht aan vragen die spelen onder hoogbegaafden: Hoe vind ik aansluiting bij anderen? Waarom ben ik zo gevoelig en hoe ga ik daar mee om? Hoe maak ik keuzes? Hoe ga ik verder? In dit boek lees je hoe je als hoogbegaafde jezelf kunt zijn en hoe je je kwaliteiten positief kunt inzetten voor een gelukkig en succesvol leven.

Te koop in de boekhandel en op de webshop van het IHBV.