Praktisch

Plusklas De23 start weer nieuwe reeks lessen op dinsdag en woensdag  11 en 12 september 2018!

We beginnen het  schooljaar 2018/2019 weer met een nieuwe reeks van 10 lessen. Gedurende het schooljaar zijn er in totaal 30 lessen met tussen de periodes telkens een reserve-les. Voor nieuwe kinderen is de eerste les een (gratis) proefles.

Plusklas De23: Voor wie

Project water: waterzuivering

Project water: waterzuivering

Plusklas De23 is bedoeld voor kinderen met een (vermoedelijke) hoogbegaafdheid. Er zijn twee groepen: voor bovenbouw-kinderen vanaf groep 5 en voor onderbouw-kinderen tot en met groep 5. De maximale groepsgrootte is 10 kinderen. Kinderen dienen een eigen laptop of tablet mee te nemen.

Een IQ-test is niet persé noodzakelijk. Een hoog IQ is zeker niet het enige kenmerk van hoogbegaafdheid. Liever ga ik bij aanmelding met ouders en met het kind zelf in gesprek.

Voor sommige kinderen is Plusklas De23 vanwege de grote vrijheid van werken niet geschikt. In overleg met de ouders kan besloten worden tot beëindiging van deelname aan de Plusklas.

Wanneer

Op dinsdagochtend voor kinderen van groep 4 t/m 7:

Elke dinsdagochtend van 8.45 uur tot 11.45 uur. Er is inloop vanaf 8.15 en uitloop tot 12.15 uur. Er zijn drie periodes waarin de lessen worden aangeboden: periode II start op 8 januari 2019, periode III op 26 maart 2019. Elke periode telt 10 lessen.

Op woensdagochtend voor kinderen van groep 6 t/m 8:

Elke woensdagochtend van 8.45 uur tot 11.45 uur. Er is inloop vanaf 8.15 en uitloop tot 12.15 uur. Er zijn drie periodes waarin de lessen worden aangeboden: periode II start op 9 januari 2019, periode III op 27 maart 2019. Elke periode telt 10 lessen.

Waar

Project Tijd: techniektoernooi opdracht de zanderige belletjes

Project Tijd: techniektoernooi opdracht de zanderige belletjes

In de eigen ruimte aan Plusklas De23 op de Kruidentuin 10 te Barendrecht. Het gebouw ligt op 6 minuten loopafstand van station Barendrecht. De locatie is ook goed bereikbaar vanaf de A15.

Tarieven

De kosten zijn:

Bovenbouw-groep (3 uur): € 45, – per ochtend.

Onderbouw-groep (3 uur): € 45, – per ochtend.

De betaling dient telkens voor een periode van 10 lessen te geschieden.

Toestemming van basisschool

Project verpakkingen: optimale afmeting melkpak

Project verpakkingen: optimale afmeting melkpak

De onderwijsinspectie geeft toestemming voor het bezoeken van een externe plusklas op voorwaarde dat u een schriftelijke toestemming heeft van de school waar uw kind staat ingeschreven.

 

Inzake externe plusklassen heeft de beroepsvereniging ECHA Nederland, waarvan ik lid ben, nauw contact met de hoofdinspecteur belast met Hoogbegaafdheid en Excellentie. Ik ben gediplomeerd ECHA Specialist in Gifted Education, een erkende opleiding via de Radboud Universiteit en het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek. Ook ben ik in het bezit van diverse onderwijsbevoegdheden.