Studiekeuze

Om een goede studiekeuze te kunnen maken, is een Kerntalentenanalyse erg geschikt. De voordelen ten opzichte van andere methodes en testen zijn:

  • De analyse is gebaseerd op daadwerkelijk gedrag (speel- en spelgedrag in je vroege jeugd) en niet op jouw zelfbeoordeling op het moment van de testafname. Ook speelt de beoordeling van een ander niet mee.
  • Er wordt niet alleen naar competenties gekeken, maar ook naar de diepere laag van onderliggende talenten. (Nog) niet ontwikkelde sterke Kerntalenten kunnen zo ook aan de oppervlakte komen. Hoge (of lage) cijfers op school spelen geen rol bij de analyse.
  • Voor multitalenten is het heel prettig een rangorde aangereikt te krijgen van hun Kerntalenten in plaats van te moeten beslissen welke van hun vele interesses het hoogst scoort.
  • Bij andere methoden, die heel vaak ontwikkeld zijn vanuit statistische gegevens en correlaties, is het gemiddelde dominant. Eigenschappen die vaak samen voor komen, worden ook samengenomen. Veel methoden werken vervolgens met persoonlijkheidstypen. De Kerntalentenmethode werkt veel nauwkeuriger: je krijgt een persoonlijk profiel van sterke, halve en kleine Kerntalenten. Voor niet-gemiddelde leerlingen is dat een groot voordeel.
  • Bij een Kerntalentenanalyse worden ook je kleine Kerntalenten geanalyseerd. Hierdoor weet je welke activiteiten je beter kan vermijden of snap je welke onderdelen van je studie je energie gaan kosten.  Zodoende weet je van te voren waar pijnpunten kunnen optreden.
  • Een Kerntalentenanalyse is levenslang geldig en dus ook later in je leven bruikbaar wanneer je opnieuw voor een keuze staat (bijv.: welke vacature, welke werkgever?)
  • De Kerntalentenanalyse is wetenschappelijk gevalideerd met een hoge betrouwbaarheidsindex.